bjost.com STARTSIDEN
Del |
Oppdater nettleseren din nå.


 
  VELKOMMENSUPPORTTIPS & TRIKSPROGRAMVAREARTIKLERWEBKAMERAERVEGMELDINGERKONTAKT OSS  

 
Er du på nett med en utdatert nettleser?
Les her for å se hvordan du kan surfe raskere og sikrere.


08.05.2011

Svært mange mennesker bruker gamle nettleserprogrammer når de leser nettsider. Av alle som besøker Bjosts sider er det over 70 prosent som bruker nettlesere som er gamle. Disse nettleserne mangler oppdatert sikkerhetskontroll og leser nettsider tregere og dårligere enn sine nye, oppdaterte versjoner. I tillegg er det stor forskjell i hva nettleserne kan gjøre for deg.

Felles for alle programmene er at de er helt gratis. Vi gir deg her en guide til hvilke nettlesere du kan laste ned.
Applikasjoner spionerer på deg
8 Kilde:bjost.com 8
     
 
Internet Explorer 9
Det er ikke lenge siden nesten alle brukte denne nettleseren fra Microsoft. Nå er tallet under 50 prosent, og er på vei nedover. Bakgrunnen er at dette har vært den nettleseren som oftest har blitt offer for virus og problematisk lesing av nettsider som har ført til problemer for deg.
Den siste versjonen av Internet Explorer er versjon 9. Hvis du vil sjekke hvilken versjon du har starter du programmet, velger hjelp og om. Da vil du se hvilken versjon du har. Mange bedrifter kjører også eldre versjoner av Internet Explorer, og vil ikke la deg oppdatere. Da er det på tide å ta en prat med IT-avdelingen.
Fordeler:
En stor nettleser som mange bruker. Har også en del funksjoner som konkurrentene ikke har for deg som har Windows 7 eller Windows Vista. Download Manager sjekker om programmer du laster ned inneholder virus, mange sikkerhetsfunksjoner og godt design som gir mye plass for nettlesing. Går også raskt ved at man bruker flere motorer for raskere lesing.
Ulemper:
Virker bare på Windows 7 og Vista. Noen problemer med å vise enkelte sider kan forekomme, men Microsoft oppdaterer ofte.
Her finner du Internet Explorer 9

Firefox 4
Firefox var den første store konkurrenten til Internet Explorer (som virkelig tok markedsandeler) etter at Internet Explorer utkonkurrerte Netscape. Firefox oppdaterer ofte.
Den siste versjonen av Firefox er nummer 4. De generelle fordelen med Firefox er at man har mange tilleggsprogrammer som kan gjøre mye avansert og mindre avansert. Firefox har også vært en rask nettleser, men har slitt litt med farten mot sine konkurrenter i det siste, men er fortsatt rask.
Fordeler:
Raskere enn sine forgjengere, bra bruk av tabs.
Ulemper:
Ser ikke bra ut på mac, kan bruke mye datakraft.
Her finner du Firefox 4

Safari 5
Safari er Apples nettleser og den nettleseren man finner på iPhone og iPad (samt på Mac). Det har generelt ikke vært mange med Windows-datamaskiner som har brukt Safari, men det blir flere og flere som velger Safari også på Windows-maskiner.
Den femte versjonen av Safari har en del oppdateringer når det gjelder fart (samt bedre støtte for HTML 5). Har en fin funksjon som lar deg lese nettsider uten nettsidens øvrige design rundt (fint for sider med mye design og litt for lite fokus på innholdet).
Fordeler:
Best for Mac. Relativt rask, lesevinduet er fint.
Ulemper:
Lite tillegg og fancy funksjoner.
Her finner du Safari 5

Google Chrome 11
At den yngste nettleseren er i versjon 11 sier mer om hvor ofte Google har oppdatert den enn noe annet. Det betyr også at svært mange har gamle versjoner av Chrome, og bør oppdatere.
Den tiende versjonen av Chrome er den raskeste nettleseren som er laget og er perfekt for den som bruker mye Google-funksjoner, og har også innebygget mye av det du trenger på nett.
Fordeler:
Raskt. Sikker. Moderne. Chrome Instant (sidene har lastet før du har skrevet hele adressen...)
Ulemper:
Ikke mange, kanskje at Google allerede vet nok om hva du gjør på nett?
Her finner du Google Chrome 11

Opera 11
Dette er en norsk nettleser og har generelt vært tidlig ute med nye funksjoner, men har faktisk ligget bittelitt etter i det siste. Versjon 11 har likevel alle de funskjonene du skulle ønske. E-postklienten som er med er god.
Fordeler:
Mange tilleggsfunksjoner innebygget. Turbo-mulighet (gjør trege nettlinjer raskere).
Ulemper:
Ikke alle sider støtter nettleseren (selv om de gjør det hvis du prøver). Ikke like mange tillegg som Firefox og Chrome.
Her finner du Opera 11
 
 
Del |
 
 
 
   
Copyright © 2005-2011 bjost.com v/ Bjørn Strand. All rights reserved.